sunnuntai 12. elokuuta 2012

Tervetuloa aloittamaan lukuvuotta 2012-2013

Aloitin rehtorin työt Elias-koulussa 1.8.2012. Tavoitteenani tässä blogissa on kertoilla hallinnon näkökulmasta koulun kuulumisia kaikille kiinnostuneille. Olisi hienoa, jos oppilaat, koulun henkilökunta ja vanhemmat sekä muut koulun tukijoukot innostuisivat kommentoimaan ja ideoimaan niitä ajnkohtaisia teemoja, joita koulussa on menossa.

Kaksi viikkoa töissä ja nyt jo olemme valmistelevan työryhmän ja henkilökunnan kanssa hahmotelleet lukuvuoden suuntaviivoja: prosessien selkiyttäminen, toimintojen sähköistäminen, talouden tasapainottaminen, kansainvälisyys ja yhteistyömuotojen syventäminen. Jälkimmäisestä yhtenä esimerkkinä tämä rehtorin blogi.

Alkavalla viikolla teemana hallinnon työssä ovat turvallisuusasiat: turvallisuussuunnitelmien päivittäminen ja niiden läpikäyminen koko henkilökunnan kanssa.

Uutena rehtorina on tärkeää tutustua koulun toimijoihin. Tutustuminen luokkiin ja henkilökunnan kanssa käytävät kehityskeskustelut alkavat jo tulevalla viikolla.

Onneksi kesäloman aikana ehti tutustua perinpohjin uuden työntekijän perehdyttämispakettiin niin, että ihan kaikki asiat eivät ole totaalisen uusia. Tuhannet kiitokset niille, jotka ovat tuon paketin koonneet. Kaapissa on kyllä vielä useita mappeja, joihin aion  mahdollisimman pian perehtyä. Mielessäni olen jo tehnyt aikataulusuunnitelmia: mitä syyslomaan mennessä, mitä jouluun mennessä ja mitä tänä lukuvuonna. Suunnitelmat sitten pikku hiljaa tarkentuvat keskusteluissa, kokouksissa ja palavereissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti