perjantai 7. syyskuuta 2012

Oppilaskunta järjestäytyy

Palaverissa vastavalittujen oppilaskunnan puheenjohtajan ja sihteerin kanssa huomasimme, että meillä on täysin samanlainen haave koulun kehittämisestä: "Ois' hienoo, ku tämän koulun tää omaleimaisuus säilyis'. Täst' ei ikinä saa tehdä sellast' tavallista lukioo, ku ne kaikki muut on." Ikinä en olisi osannut tuota noin hyvin ilmaista.

Sovimme, että oppilaskunta tulee mukaan koulun kehittämistyöhön tiiviisti. Pidämme yhteisiä istuntoja teemoittain ja oppilaskunnan edustaja tulee tarvittaessa opettajainkokouksiin kuulolle, niin että saamme kaikki näkökulmat esille.

Palaverissamme kävi ilmi, että opettajat koulussamme ovat oppilaiden mielestä "huippuja", mutta sitten on " niitä muita juttuja, joita pitäisi kehittää". Taas samaa mieltä! Samoja kehittämiskohteita eri näkökulmista katsottuna: selkeyttä, yhteisöllisyyttä, projekteja, mielenkiintoisia haasteita...
Varmaa kuitenkin on, että toimivaa steinerkoulua ei saa aikaiseksi ilman toimivaa oppilaskuntaa.

Johtokunnan kokouksessakin kuluneella viikolla käsiteltiin samoja teemoja omalta näkökannalta. Miten saadaan rahat riittämään kehittämistyöhön ja miten vaalitaan yhteisöllisyyttä, joka on yksi steinerkoulun kulmakivistä? Isoja haasteita, mutta ideoita on ja mikä parasta - halua ja taitoa toteuttaa ne! Johtokunnan kokouksen jälkeen olin saanut tärkeää evästystä ja innostusta työskentelyn jatkamiseen. Kun kaikilla toimijoilla on samansuuntainen tavoite, saadaan hyvää tulosta aikaan.

Johtokunnassa Wilman käyttöönotto alaluokilla askarrutti mieliä ja totesimme, että poissaoloseurantaa yms. ei tuossa vaiheessa vielä tarvita. Huoltajat voivat käydä Wilmassa tarkistamassa lukujärjestyksen, muuten alaluokilla entinen malli on toimivin. Wilmaa ei tietenkään huoltajien ole pakko käyttää, opettajien työtä se sen sijaan varmasti helpottaa. Wilma- sähköinen oppilashallintojärjestelmä - ehkä pystyy edistämään asioiden käsittelyä, koska yhteydenotto pikaviestitoiminnolla on vaivatonta ja helppoa. Ehkä kysymyksiin saa vastaukset ja ideoille kuulijoita, kun kynnys ottaa yhteyttä on mahdollisimman pieni. Wilma avataan huoltajille syysloman jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti