lauantai 1. syyskuuta 2012

Sähköä ilmassa

Wilma oppilashallintojärjestelmä, tietokoneita, opettajien viestintäjärjestelmät ja kotisivujen päivitys. Elias- koulu sähköistyy. Toivon mukaan tämä helpottaa opettajien työtä ja säästää huoltajilta paljon vaivaa. Taustatyötä pitää vielä jonkin verran tehdä, jotta saamme homman sujumaan.
Torstaina oli syksyn ensimmäinen vanhempainilta, jossa ehdin hieman esitellä Wilmaakin. Varsinainen aihe oli kuitenkin Mikkelin markkinat 30.9. ja kuuntelin suu auki, kuinka massiivisesta tapahtumasta onkaan kyse. Kaikenlaista myytävää, touhua lapsille ja hemmottelua aikuisille. Ehkä jopa mielenkiintoisia esityksiäkin. Mukana järjestelyissä ovat kaikki vanhemmat talkoomeiningillä,  oppilaat ja koko koulun henkilökunta. Tästä tulee hauskaa! Vanhemmilla oli huippuideoita myös Elias-koulun 30-vuotisjuhliin. Vanhempainillan lopuksi oli mukava ehtiä juttelemaan muutamien vanhempien kanssa vielä erikseenkin.
Elias-koulussa kaikki tehdään yhdessä "kyläkoulu keskellä kaupunkia" -periaatteella. Abit on vapautettu myyjäisistä, mutta heillä alkoikin raskaat ajat kuluneella viikolla preliminäärikokeiden merkeissä. Prelit simuloivat yo-kokeita muuten, paitsi että kellonaika syksyn preleissä on 15 - 21. Huh. Hyvin kuulema jaksoivat noinkin myöhään keskittyä. Näin on kuulema hyvä, ettei aika mene päällekkäin oppituntien kanssa. Tunnollisia abeja meillä.
Meikäläinen prelivalvojana oli ainoa, joka oli aivan sfääreissä. Jätin avaimeni vahingossa omaan huoneeseeni käsilaukkuuni, joten prelien päätyttyä otin kokeet mukaani ja lähdin kävellen kotiini, kunnes tajusin, että voin ostaa ratikkalipun kännykälläni. Eläköön sähköiset apuvälineemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti