torstai 9. toukokuuta 2013

Ammattimaista toimintaa

11- luokkalaiset esittivät eurytmian lopputyönsä tiistaina ja keskiviikkona. Aiheena oli ranskalaisen Jean-Dominique Baubyn omaelämäkerrallinen romaani, Perhonen lasikuvussa. Bauby oli ollut menestyvän Elle-lehden päätoimittaja ennen äkillistä halvaantumistaan. Hän kirjoitti romaaninsa räpäyttämällä vasenta silmäänsä aina kun hänen hoitajansa luetteli oikean kirjaimen aakkosista. Romaani on täynnä elämäniloa ja kiitollisuutta olemassaolosta huolimatta siitä, että Bauby oli täysin halvaantunut lukuunottamatta vasenta silmäluomeaan.

11. luokan esiintyjät tavoittivat romaanin tunnelman ja johdattivat katsojat valon ja pimeyden, toivon ja epäuskon, ilon ja epävarmuuden maailmaan eurytmian, musiikin ja romaanikatkelmien avulla. Yleisö herkistyi kyyneliin saakka. Vaikuttavaa!

Ihailin oppilaiden sulavaa liikkumista yhdessä, veistoksellista kauneutta, herkkää tulkintaa vakavasta aiheesta sekä ammattimaista keskittymistä ja taiteellisuutta. Esityksen ohjaaja, eurytmian opettajamme Raija Felgueroso, oli osannut löytää romaanista olennaisen ja innostaa oppilaat täydelliseen suoritukseen.  Upea taide-elämys!

Ammattimaisuuden tunnisti myös siitä, että vaikea koreografia osattiin esittää helpon näköisesti. Olimme opettajien kanssa harjoitelleet pientä musiikillista eurytmistä liikesarjaa viime syksynä, joten tiedämme, että tuollainen pitkä esitys vaatii paljon keskittymistä, muistamista ja oikeaa ajoitusta, jotta esityksestä tulisi edes siedettävä. Nyt kokonaisuus oli täydellinen. Jopa pukujen värit tukivat esityksen sanomaa ja kokonaisuutta. Ei ihme, että Elias-koulun esitykset ja juhlat ovat kuuluisia kautta Suomen. Mm. rehtoreiden  kokouksessa kahvipöydässä kehui eräskin rehtori esityksiämme ja pääsin heti kuvailemaan tätä viimeisintä upeaa saavutusta. Kaikki kunni ja kiitos kuuluu esiintyjille, lahjakkaille oppilaillemme ja ammattitaitoisille opettajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti