sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Tyrannosaurus reksi

Minulla on tyrannimainen olo. Kesätenttipäivät on sovittu niille, jotka eivät ole ehtineet tehdä kaikkia kokeita ja tehtäviä. 18.6. Ja 6.8. Klo 10 - 15. Myöhempäänkin saa olla, jos tuo aika ei riitä. Olisihan se varmasti mukava vain viettää kesälomaa, mutta mikään ei mielestäni ole niin paha kuin tekemättömät tehtävät ja luisteleminen velvollisuuksista. Saa nähdä, kuinka monta oppilasta tapaan noina kesätenttipäivinä. Ehkä tällainen kesätyö pistää jonkun oppilaan ajattelemaan ja tekemään tehtävänsä ajallaan jo kouluvuoden aikana.

Tyrannimaiselta on myös tuntunut vaivata opettajia kaikkien kevätkiireiden keskellä valmistelemaan juhlia ja tulevaa lukuvuotta. On ollut kiva huomata, että kaikki ovat kuitenkin innoissaan tulevista kevätjuhlista ja 30-vuotisjuhlista, vaikka puuhaa on enemmän kuin kellossa tunteja. Juhla kuitenkin tuntuu paljon kotoisammalta, kun yhdessä suunnitellaan ja toteutetaan ikimuistoista ohjelmaa ja tunnelmaa.
Tyrannosaurus reksi on iskenyt myös toimistoon, ruokalaan ja kouluisännän sekä huoltoteknikon kimppuun. Paljon asioita on kertynyt kaikkien työlistoille. Ilman näitä ahkeria ihmisiä voisimme unohtaa juhlat ja tapahtumat. On uskomattoman hienoa, kun kaikki puhallamme yhteen hiileen ja luomme jotain ikimuistoista. Sitten kiikustuolissa voimme muistella näitäkin juhlia ja yhteisiä hetkiä.
Taidan olla outo, mutta olen aina nauttinut  tästä kevätjuhlia edeltävästä kiireisestä ajasta. Loma ei tunnu lomalta ilman koulun kevätjuhlia ja suvivirttä sekä näitä hektisiä päiviä ennen varsinaista juhlaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti